Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

04 mei 2009

Barbecue

Wie zei er dat barbecuen altijd vergezeld moest gaan van gigantische hoeveelheden vlees? Wat gepofte aardappeltjes, courgette, paprika en venkel halveren en roosteren (de venkel flink wat langer dan de overige groenten) wat dressing en wat knoflookmayonaise en je hebt een barbecue waarvan je niet uren hoeft uit te buiken.

(waarmee ik niet wil zeggen dat er voor de liefhebber niet een bescheiden lapje vlees bij kan).

Dressing voor geroosterde groenten

- 1/2/ dl goede olijfolie
- bosje verse dille
- 1/2 eetlepel balsamico
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1/4/ theelepel tabasco

Klop de olie met de balsamico tot een emulsie ontstaat en klop er daarna de tomatenpuree en de tabasco door. Roer er tot slot de fijngehakte dille door.

2 Comments:

  • At 4 mei 2009 om 19:19, OpenID Kees said…

    Een paar jaar geleden schafte ik het boekje "Heerlijk vegetarisch barbecuen" van Mary Gwynn aan. Dat was echt een eye-opener omdat ik tot die tijd dacht dat de barbecuen alleen iets voor vlees en misschien soms iets voor vis was. Ik eet nu weliswaar weer vlees maar barbecuen is stukken minder saai als je (ook) groente (mee-)roostert, zeker ook voor het oog.

     
  • At 5 mei 2009 om 08:54, Anonymous Egghead said…

    Voor en door bbq'end Nederland:
    http://barbecueselwerd.forumcircle.com/

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home