Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

06 maart 2009

Schenkel zonder schenkel

Redactievergadering bij AllerHande.

- "Zeg mensen, ossobuco is een ontzettend hip gerecht. Zullen we daar eens een recept voor plaatsen? Denken jullie?".
- "Ossobuco? Wasda?".
- "Een gerecht uit de Italiaanse keuken. Je neemt kalfsschenkel...".
- "Ja, ho maar. Gaat niet door. We hebben geen kalfsschenkel in het assortiment".
- "Ach ja, da's waar ook. Jammer hoor. 't Is echt heel erg lekker, gestoofde kalfsschenkel in een ragout van tomaat, wortel en selderij, en dan op smaak gebracht met--verrek, hoe heet dat spul ook weer? Klinkt als remoulade, maar dan anders".
- "Gestoofd? Oohh, zeg dat dan meteen. Dan doen we 't toch gewoon met ons eigen stoofvlees? Rib/runderlappen zat in het koelvak. En dan vertellen we er lekker niet bij dat 't eigenlijk met ander vlees hoort. Weet de klant veel".
- "Briljant. Doen we! Googel ik even hoe dat spul heet".

(Gremolata dus. Niet "gremoulata".)

Echte ossobuco maken? Kijk hier of, voor de tomaatloze puristische oerversie van het gerecht, hier. U moet er wel voor naar de slager.

(dank Johanneke)

3 Comments:

  • At 7 maart 2009 om 08:20, Anonymous Jetty said…

    He jammer, dacht dat je eindelijk een recept voor vegetarische osobucco had gevonden. :-)

     
  • At 7 maart 2009 om 21:52, Anonymous sol said…

    ha, u voldoet aan de verwachtingen: bij het lezen van de allerhande zag ik dit artikel al voor me!

     
  • At 8 maart 2009 om 11:28, Blogger Aan tafel met Tanja said…

    Getver, je bent me voor! Met een steeds groter wordende verbazing las ik de Allerhande die ik gisteren uit de AH had gehaald en was net van plan een leuk stukkie te schrijven. Hiermee wordt een geheel nieuwe generatie aan het fornuis -mensen moeten toch ergens beginnen en waarom dan niet met zo'n gratis blaadje als de Allerhande- compleet de verkeerde weg opgestuurd. Toch?

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home