Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

17 maart 2009

Rare jongens, die Almeerders

De burgemeester heeft vol afgunst gekeken naar haar partijgenote, en gaat nu hetzelfde doen. Wat doen? Afvallen door kunstvoedsel te eten. Behoorlijk prijzig kunstvoedsel ook: drie euro voor elk zakje, pakje of snackje dat je naar binnen werkt. Je vraagt je af of Jan Modaal in Almere, die wordt aangespoord Annemarie te volgen, dat kan betalen.

Wonderlijke zwalkers zijn het in Almere. Nog geen maand geleden kon de gehele burgerij dank zij een actie van diezelfde gemeente Almere bunkeren van gratis cheeseburgers en zagen de plaatselijke vroede vaderen kennelijk totaal geen graten in de lokale zwaarlijvigheid en slechte eetgewoonten.

Nee, zwaarlijvigheid en slechte eetgewoonten zijn niet de grootste problemen van Almere. Lijn vinden in je beleid, dat is veel lastiger.

2 Comments:

 • At 17 maart 2009 om 22:42, Anonymous ellen said…

  Fantastisch: "Samen afvallen op een community-site". Dat is het ware Utopia! Eén groot afvalfeest! Heerlijk, ik wordt altijd heel vrolijk van dit soort berichten.
  Ik ben het niet helemaal met je eens Gerrit-Jan, er zit wel degelijk lijn in Almere; die cheeseburgers zijn natuurlijk zo opgebubbeld dat ze er echt misselijk van werden. Een goede bodem om aan andere voeding te gaan denken. De juiste koers moet nog wel even gevonden worden, dat weer wel...

   
 • At 19 maart 2009 om 12:36, Anonymous Anoniem said…

  Ik denk al heel lang dat een koolhydraatbeperkt en (dus) eiwitrijk dieet de beste methode is om lichaamsvet kwijt te raken. Afvallen met coaching lijkt mij geen slecht idee maar als je dat 10weken (de minimale duur) met Prodimed producten doet ben je na die periode niet alleen tien kilo lichaamsgewicht kwijt maar ook € 700,- lichter.

  Als je met een eiwitdieet (ik denk afkomstig uit de fitnesswereld) wilt afvallen kan dat ook voor ongeveer € 200,- als het wat soberder mag. Nog voordeliger is het low-carb-dieet, dat op hetzelfde principe gebaseerd is. Het enige 'kunst- en hulpmiddel' dat daarbij geadviseerd wordt is een multivitamine met voldoende vitamine C maar dat is m.i. voor de meeste mensen geen overbodige luxe, afvaldieet of niet. Verder eet je koolhydraatarm maar met gewone voedingsmiddelen van de groente-, vis- en vleesspecialist, dus zeker geen junkfood.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home