Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

16 februari 2009

Almere beloont pinnen met vette hap

In Almere worden teveel winkels overvallen. De gemeente wil daarom dat iedereen overal zo veel mogelijk gaat pinnen. En omdat mensen dat niet zo maar uit zichzelf gaan doen, is er een flinke prijzenpot beschikbaar gesteld. Een reis naar New York, daar wil je het plastic wel voor trekken.

Natuurlijk is er maar één Amerikatripje, één laptop, één Wii, één omafiets en één i-Pod Nano te winnen. Een kleine kans dus maar dat je met je gepinde kibbeling, Marlboro of Cup-a-Soup tussen al die andere Almeerders in de prijzen valt. Daarop hebben de gemeente en de b.v. Pin wat gevonden. Ze hebben aan de bel getrokken van het fastfoodbedrijf waar we allemaal zoveel van houden en daar wilde men wel een lekkere vette hap aan de hengel hangen: voor iedere pin-referentie die u instuurt, krijgt u een bon voor een tweede cheeseburger gratis.

Hoezo nationaal gezondheidsprobleem? Gewoon je burgers volstoppen met Big Snacks, want dat willen ze tenslotte, en liefst dubbele porties. Wie slim is betaalt trouwens die eerste cheeseburger met zijn pinpas en staat de volgende dag alweer in de drivethrough. En Paul Rosenmöller? Die heb ik er nog niet over gehoord. Maar ja, die laat de toernee van zijn Convenant Overgewicht tenslotte zelf ook door Mars sponsoren. Trouwens, kwam die Ali B niet ook uit Almere?

1 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home