Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

03 december 2008

Telegramrecensie: 't Nonnetje

Bloggen in telegramstijl: dat ga ik 's proberen.

Gisterenavond toch 't Nonnetje in Harderwijk. Net met chef Michel v.d. Kroft een ster heroverd, maar vooral ook tien jaar oud, vanwaar ma-do een feestmenu voor een vriendenprijs. Drie gangen en amuses voor € 25, nog tot 11 december.

Amuses erg lekker, vooral de gamba met Thaise curry en de bietensorbet. Sashimi van makreel zowel oog- als tongstrelend. Tegen meerprijs (€ 10) tussengerecht besteld van risotto met o.a. scharrelspiegelei, beukenzwam, truffel. Hemels: zó moet het. Zacht gegaarde filet van wilde gans met calvadosjus, bloedworst, appel, witlof en mousseline van aardappelen en époisses intens van smaak. Dessert van ananas, gemberijs en baba lichtvoetig en verfrissend.

Fantastisch eten van sterrenklasse voor € 35 p.p. exclusief drank. Een aanrader. Wees snel: nog 1 week.

Toch nog veel tekst. Valt niet mee.

1 Comments:

  • At 5 mei 2009 om 20:58, Anonymous Kim said…

    Dit jaar hebben ze bij 't Nonnetje nog steeds een soortgelijke actie. 3-gangen voor 30 euro: Menu de Verleiding. Wij hebben ons inmiddels tot tweemaal toe hiertoe laten verleiden. Aanrader is zeker het tussengerecht. De eerste maal zijn wij ook op de risotto getrakteerd en wat een goddelijk gerecht was dat... Ook de tweede maal was alles werkelijk subliem. Ik kan niets anders doen dat dit restaurant van harte aan te bevelen.

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home