Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

11 november 2008

Hoezo niet open?In 2005 blunderde de Michelingids opzichtig toen de redactie het restaurant Ostend Queen (een project van Fernand David en--toen nog--driesterrenchef Pierre Wynants van Comme Chez Soi in Brussel) een waardering van twee vorkjes toekende nog vóór het restaurant goed en wel geopend was. De directie van de gids bezwoer dat de normale werkwijze was de vermelde restaurants altijd te bezoeken en besloot binnen enkele uren de volledige oplage van 50.000 exemplaren terug te halen.

Mac van Dinther van de Volkskrant kon gisteren zijn ogen niet geloven toen hij het persbericht van Lekker kreeg. Zag hij dat goed? Zowaar: de populairste restaurantgids van Nederland deed de blunder van de Michelin in de herhaling! Hof van Sonoy in Emmeloord, op 100 in de gids, gaat immers pas open op 9 december van dit jaar. Die scoop vond de Volkskrant mooi genoeg voor een cynische kop.

Nu heb ik dat persbericht ook gekregen en op de honderdste plaats in de bijgevoegde lijst staat niet de Hof van Sonoy in Emmeloord, maar de Hof van Sonoy in Blokzijl. Even googelen lost het mysterie voor de niet-ingewijde in tien seconden op: het restaurant, nu nog gevestigd in Blokzijl, sluit op 15 november zijn deuren om op 9 december op zijn nieuwe locatie in Emmeloord weer open te gaan.

Altijd vermakelijk, zo'n flater. Al heb ik nog niet gehoord dat de Volkskrant zijn hele oplage terug heeft gehaald.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home