Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

15 september 2008

Bart snackt

Vanmorgen was Bart Chabot te gast in Goedemorgen Nederland. Samen met Pierre Wind heeft hij een soort Michelingids (hoewel die natuurlijk niet zo mag heten) van Nederlandse snackbars uitgebracht. Zo kan iedereen aan de hand van toegekende sterren zien waar hij "gezond" kan snacken. Bijvoorbeeld met een kroket waarin behalve kip "iets van boontjes" is verwerkt, dixit Bart.

Begrijp me goed: het valt toe te juichen dat snackbarhouders in het zonnetje worden gezet als ze proberen kwaliteitsspul te leveren in plaats van de inhoud van fabrieksdozen te ontdooien. Maar het blijft een beetje een pleister op een houten been, die niet eens zó gek veel verschilt van die IKB-labeltjes: het is iets minder ongezond, dus bevelen we het aan. Hoeveel mensen zouden ervan uitgaan dat je goed en gezond bezig bent als je elke dag een vette hap haalt bij de kwaliteitssnackbar?

Bart zelf heeft ook nog wel iets te leren over wat hij uitdraagt. Toen hem aan het eind van het programma werd gevraagd wat hij nu zélf ging eten, antwoordde hij dat hij het de rest van de dag ging proberen te trekken op sterke koffie.

Weet je wát een gezonde eetgewoonte is, Bart? Goed ontbijten!

2 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home