Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

19 mei 2008

Primeurs!

Letterlijk nog maar een paar honderd had hij er geoogst, aardbeienteler Jan Robben in Oirschot, de aardbeienmissionaris van vrijwel heel culinair Nederland. Het bord "verse Lambada's" had hij die dag voor het eerst buiten gezet. Wat een timing!

Wat ik maar wilde zeggen, lezers: ze zijn er weer. Aardbeien van de volle grond, rustig gerijpt onder de Nederlandse zon. Ik nam anderhalve kilo Lambada en nog een pond Honeoye mee. Aardbeien waarvan je kunt eten tot je omvalt, en dan wil je eigenlijk nóg meer. Wat is eten met de seizoenen toch heerlijk.

Dat was dus een bijzonder feestelijk ontbijt vanmorgen. En terecht. Lang zal ik namelijk leven. Voor de nieuwsgierigen: 53. En vanavond uit eten in de Zwethheul waar ik, ongelooflijk als dat mag klinken, zelf ook nog nooit geweest ben. Tot morgen!

12 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home