Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

14 april 2008

Vroegsnoepen

Het is er nog niet helemaal de tijd voor en we zullen er door het ongewoon koude voorseizoen zelfs langer op moeten wachten dan vorig jaar: Hollandse aardbeien van de volle grond. Maar ik eet 's winters geen aardbeien (niet uit principe maar omdat die luchtreizigers gewoon oneetbaar zijn) en het ongeduld was groot. Toen er dus dit weekend op de markt Hollandse lambada's lagen, kon het me even niet schelen dat die milieu-onvriendelijk uit de kas kwamen.

Natuurlijk zijn ze nog niet op hun best. Er gaat niets boven aardbeien van een goed ras waar de warme vaderlandse zon gul op heeft geschenen. Maar wat is het telkens weer een plezier om voor het eerst sinds maanden weer die heerlijke volle aardbeiensmaak te proeven. Wel een pond had ik ervan meegenomen, en natuurlijk hadden we nog wel meer gelust.

Klop per persoon 75 cl slagroom stijf met een halve eetlepel suiker en een halve eetlepel Grand Marnier. Schep in een kommetje een bolletje vanille-ijs van onberispelijke komaf, leg daarop de gehalveerde aardbeien en schep er de gearomatiseerde slagroom over. Schenk hierbij een glas moscato d'asti en u bent minutenlang in de aardbeienhemel.

1 Comments:

  • At 28 april 2008 om 20:26, OpenID keesvi said…

    hAfgelopen weekend kwam M. met een bak aardbeien thuis. Als het maar niet van die smakeloze Spaanse dingen zijn maar dat bleek niet het geval te zijn, waarschijnlijk ook kaslambada's, want ze roken heerlijk naar echte aardbeiene. De lokale slijter had nog wel een flesje Grand Marnier in huis en een toefje slagroom is zo geklopt. Heerlijk om ze zo te eten!

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home