Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

10 april 2008

Mokumse mode

Opvallend: in vrijwel elke eetgelegenheid in Amsterdam lijkt tegenwoordig verse muntthee te bestellen. Een jaar of tien geleden zou je ongetwijfeld op de meeste plekken nog vreemd zijn aangekeken. Erg lekker trouwens, verse muntthee, vooral op deze heerlijk zonnige maar nog frisse dagen.

Deze kop thee is door Jetty gefotografeerd op het terras van restaurant Blok 4 in IJburg. Wij hadden de prachtige dag gisteren uitgekozen om daar samen te gaan lunchen en wat bij te praten, met name over wat er nou zoal essentieel is als je je keuken helemaal opnieuw gaat inrichten. Je voelt je toch een klein beetje als een kind in een speelgoedwinkel als je zoiets gevraagd wordt.

Blok 4 is overigens wat mij betreft alleen een aanrader bij mooi weer, als je op het terras kunt zitten met schitterend uitzicht over het water en de skyline van Amsterdam, en dan eigenlijk nog louter daarom. Het eten van een erg stereotiepe kaart ontstijgt de verdienstelijke middelmaat niet, de porties zijn gewoon te klein en het feit dat we er al een uur zaten voor we iets te eten voor onze neus hadden staan (akkoord, anderen die na ons kwamen hadden hun eten eerder dus ons zullen ze wel "gewoon" vergeten zijn) draagt niet bij tot positieve gevoelens.

Maar mooi weer dus, ja. Dat wel.

2 Comments:

  • At 11 april 2008 om 09:21, Blogger Lien said…

    Volgens mij is dat niet alleen in Mokum de trend. Terwijl ik koffie dronk bij 'la Place' van V&D (in het noordoosten van het land), zag ik deze glazen met munt en kokend water in grote hoeveelheden over de toonbank gaan.

     
  • At 13 april 2008 om 14:56, Anonymous Anoniem said…

    Hmm, ik dacht dat de trend al weer een jaartje op zn retour was.

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home