Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

21 april 2008

Klokken en klepels

Echt voor je plezier doe je het niet, op bezoek gaan in het ziekenhuis. Maar ja, je doet het ook niet voor jezelf. Toen G. en ik mijn schoonvader gingen opvrolijken (ze hebben hem op een heel deprimerende zaal neergelegd en hij kan natuurlijk niet weg wanneer hij wil), bleek dat zelfs in die omgeving voor een eetschrijver nog wat op te pikken viel.

Tussen de foldertjes met informatie voor bezoekers in het rekje zat er één met de titel "Voedingsmiddelen meebrengen". Zowaar, dat zou nog wel eens op mij van toepassing kunnen zijn. Meenemen en lezen dus, om eens te zien wat men in Medisch Centrum Meander nu wel voor waarschuwende woorden over meegebracht voedsel te vertellen heeft.

Ze hebben alvast liever niet dat je met bederfelijke waar komt aanzetten. "Zuivelproducten, vlees en vleeswaren, vis, schaal- en schelpdieren zijn niet zo geschikt, net als salades en zelfgemaakte soep of bouillon en zacht fruit".

Maar als we die toch willen meenemen, moeten we in elk geval weten wat de etiketten betekeken. "Te gebruiken tot", onderwijst het foldertje, "betekent dat het product na de aangegeven datum niet meer goed is. "Tenminste houdbaar tot" betekent dat het product houdbaar is tot twee dagen na de aangegeven datum".

Een grote duim komt soms van pas bij het schrijven van foldertjes. Volgende keer toch maar even op Eetschrijven kijken?

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home