Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

03 maart 2008

Boe!


Mail van lezeres Hannie:
"Vandaag las ik wat er in de biologische ham van AH zit: 95 % varkensvlees, voedingszuur en .... dierlijk eiwit (rund, varken) verder nog diverse E-nummers.Je zult maar vleesetende hindoe zijn. Zit er koe in de varkensham."

't Is inderdaad te gek voor woorden. Toen ik een paar weken geleden ter lardering van een discussie een blik AH klavertjesknakworst kocht, bleek het opschrift "runderknakworst" te staan voor een product dat voor precies 51% uit rundvlees bestond, en verder uit onder meer 33% "kippenseperatorvlees". We zullen er maar niet van uitgaan dat die foute spelling opzettelijk is om te voorkomen dat we de term gaan googelen.

AH mikt de verschillende beestjes kennelijk gretig door elkaar. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik vind dat toch een wat onappetijtelijke gedachte.

5 Comments:

 • At 4 maart 2008 om 18:59, Anonymous peter said…

  Google het woord "kippenseperatorvlees" toch maar...

   
 • At 4 maart 2008 om 19:24, Blogger Aldo said…

  Van harte met je nominatie, ik hoop dat je wint, dat lijkt me dik verdient!

   
 • At 4 maart 2008 om 23:25, Anonymous dick said…

  Tip: vergelijk de E-nummers van de biologische ham van AH 'ns met die van 'gewone' ham.
  Je zult versteld staan van zoveel E's die toch voor biologisch mogen doorgaan.

   
 • At 5 maart 2008 om 17:29, Anonymous Anoniem said…

  ach, ga toch gewoon voor die vegetarische worstjes van appie. die zijn best wel heel lekker. Anders is het natuurlijk ook een goed idee om dat stukje vlees gewoon niet te eten en ook niet te vervangen. Gewoon goed vegetarisch koken, da's alles.
  gr.
  Miriam

   
 • At 7 maart 2008 om 11:32, Anonymous Anoniem said…

  niet alleen pekelen, maar ook het mengen van vlees is, net als bij wijn, een hele oude traditie, of het nu gaat om het verhogen van de smaak of het verwerken van restjes. Daarentegen kuikens van kuikenvlees separeren door de (hoeveel weken oude?) beestjes levend door een turbine te blazen is een verworvenheid van de twintigste eeuw - snelle dood dat wel ... en het smaakt nergens naar, niet eens naar turbine!

  vr groet, fransien@sekam.org

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home