Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

04 februari 2008

Even een frietje gaan eten

Nou, dat mijn foto van afgelopen vrijdag een lamp voorstelde, was natuurlijk niet al te moeilijk. Een echte lamp, wel te verstaan, niet ergens van gemaakt of ergens in gereflecteerd. Het bijzonder van deze lamp is dat hij niet in een chic restaurant hing, maar in een friettent. Eén waar G. en ik vanuit Maastricht speciaal naartoe waren gereden.

We hadden er een eindje voor omgereden ook: de snackbar Maier-Peveling zit helemaal in Aken. Natuurlijk hadden we een goede reden om juist deze zaak op te gaan zoeken: deze friettent is eigendom van Christof Lang, eigenaar van het Akense sterrenrestaurant La Bécasse. De curryworsten hier zijn geen industrieel product, maar afkomstig uit de keuken van chef Christof, en gaan vergezeld van verrukkelijke koolsalade met komijn en huisgemaakte frieten waar je bijvoorbeeld eveneens huisgemaakte truffelmayonaise kunt bestellen. Daarbij smaakt een piccolo Sekt uitstekend, en als dessert wil een chocolademousse er dan best in.

De rekening voor deze maaltijd voor twee bedroeg, inclusief drank en dessert, overigens € 23,40. Daarvoor heb je dan een bepaald niet alledaagse belevenis in een eigenzinnig ingerichte snackbar, de enige die ik ken die een vaut le détour verdient.2 Comments:

 • At 8 februari 2008 om 22:11, Anonymous ellen said…

  Wat Leuk dat je daar geweest bent en er verslag van doet! Ik las ergens, ik weet niet meer waar, een klein artikeltje over deze 'snackbar' en we besloten er maar eens te gaan eten als dat zo op onze weg komt. Nu zeker! Hoe kunnen ze het doen voor dat geld, of verdienen anderen meer aan minder kwaliteit?
  Dank voor de tip Gerrit Jan, wij gaan er zeker ook eens eten!

   
 • At 10 februari 2008 om 17:55, Blogger info said…

  Beste Gerrit-Jan Groothedde, Bedankt voor deze tip, we gaan deze 'snackbar' zeker bezoeken.Zelf hebben wij een mobiele keuken, door anderen ook wel eens een 'frietkot' genoemd, vanwaaruit we culinaire hoogstandjes toveren. Vandaar onze interesse. Op onze website kun je 'm bekijken als je wilt. www.vantuintottafelen.nl

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home