Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

01 februari 2008

Dieet.blog verwijdert bericht na faux-pas

"Brood en snacks steeds gezonder!" juichte dieet.blog.nl kritiekloos de lobbyisten uit de snackindustrie na. Na een kritisch commentaar werd die vette kop veranderd in "Snacks minder schadelijk voor de gezondheid", eerst met een uitroepteken en daarna met een vraagteken. Het commentaar werd in één moeite door handig verdonkeremaand. Ik berichtte er al eerder over.

Dieet.blog was niet blij met mijn stukje en er kwamen binnen een half uur twee commentaren, één aandoenlijk en één hilarisch. Maar daar bleef het niet bij. Inmiddels blijkt het blog van de diëtistenpraktijk van Renate de Schaap in Amstelveen er niet beter op te hebben gevonden dan het hele artikel maar te laten verdwijnen (dank Mark). Ach, moet men hebben gedacht, internet is een vluchtig medium. Zo staat het er en zo is het--poef!--verdwenen. Lekker doen of het nooit gebeurd en nooit gezegd is, want gezichtsverlies kunnen we in onze bloeiende branche niet gebruiken.

Dat valt tegen voor deze voortvarende lieden. Hier en daar blijven toch sporen achter van de uitglijder.

6 Comments:

 • At 1 februari 2008 om 16:16, OpenID keesvi said…

  Een poosje geleden plaatste ik kritiek op dieet.blog onder twee klakkeloos overgenomen berichten van het Vitaminebureau. Mag jij raden waar die berichten de volgende dag gebleven waren. Inderdaad, in de eeuwige cyberspace.

   
 • At 1 februari 2008 om 18:12, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

  Kees, alles goed? Je relaas verbaast me weinig--zoals je kon lezen had ik al een vergelijkbare ervaring met de club van diëtiste Renate, en nu dit weer. Het boekje dat deze lieden gelezen hebben over het bijhouden van een blog en over het informeren van lezers is vermoedelijk nog afkomstig uit de vroegere USSR.

   
 • At 1 februari 2008 om 21:38, Blogger Mark said…

  Er schijnt vaak vergeten te worden dat je een eenmaal geplaatst 'iets' niet meer zo makkelijk kunt verwijderen van het internet. Zeker als het gaat om populaire bestanden, een onmogelijke taak.

  Echter, niets zo vluchtig als datzelfde internet. Here today, gone in about 10 minutes...

  Ach, de aanhouder wint?

   
 • At 2 februari 2008 om 09:59, OpenID keesvi said…

  Alles goed, GJ. Ik heb een leuke baan waarbij ik af en toe te maken heb met diëtisten die op non-bewijs gebaseerde regels hanteren, zoals 'let op vet'. Ze doen daarnaast ook prachtig werk, hoor, maar als ze kritiekloos lobbypraatjes overnemen, zoals Renate de Schaap, dan moet ik daar iets van zeggen.

   
 • At 16 februari 2009 om 17:57, Anonymous Anoniem said…

  wat een strenge kritiek.. je kan er ook de lol er van in zien..en vaak worden zulke blogjes gemaakt door studenten..of net exstudenten volgens mij..die het nog moeten leren.,, Maar dan blijft idd de baas eindverantwoordelijk....

   
 • At 16 februari 2009 om 18:03, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

  Sorry, maar die doet het niet bij mij. Dit blog wordt gemaakt door een met name genoemde diëtistenpraktijk. Mensen die daar lezen, gaan uit van de autoriteit van een deskundige. Daar moet degene die verantwoordelijk is zich bewust van zijn. Bij deze praktijk ontbreekt dat te enen male, want men gaat regelmatig in de fout.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home