Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

25 januari 2008

Puur: genieten van smaak en rust

Was uw Eetschrijver vorig jaar pas vlak vóór het scheiden van de markt op Puur te vinden, nu waren we er vrijwel vanaf minuut één—sterker, de officiële opening had nog niet eens plaatsgevonden. Die was pas om halfvier, drie en een half uur nadat de deuren voor het publiek geopend waren.

De verschillen zijn precies zoals te verwachten was: alle deelnemers nog fris, nog maar net uitgepakt en vaak nog wat onwennig. Vooral echter is het in het MECC heerlijk rustig. Iedereen heeft alle tijd voor je en van dringen is nergens sprake. Dat is meteen mijn eerste aanrader voor 2009: ga, als het even kan, op vrijdag.

Dat Puur een jaartje groter is gegroeid is aan van alles te merken. Niet alleen is het aantal deelnemers aanzienlijk groter dan in 2008, ook is er al enige routine merkbaar. Geen ongeïnteresseerde dit-is-dagelijkse-kost routine, maar een prettige vorm van ontspannenheid zoals je die rond deze thematiek graag hebt.

In ons eerste uurtje Puur proefden wij onder meer van de Italiaanse olijfolie van Delicia Heythuysen (bijzonder doordat de olijven heel vroeg worden geplukt en daardoor weliswaar een heel laag rendement geven maar wel die geprononceerde pittige "groene" smaak hebben. We snoepten van de appelstroop van Frumarco/Frutesse, snoven aan de grothammen van slager Sleijpen, aten speltbrood en –koeken van de Bisschopsmolen, genoten van de hammen en worsten van Ganda, ontdekten dat in Limburg door Pelfri wafels worden gebakken in de stijl van de Brusselse maar dan lekkerder, en maakten kennis met de boerenkool-met-worstbroodjes en de zuurkoolpasteinen van Bakkerij Aroma. En dan vergeten we nog bijna de frambozenmosterd van Raspberry Maxx, alweer een sensationeel lekker frambozenproduct van deze inventieve Limburgse frambozenkweker.

In onze eerste drie uur hier waren we ook bij een workshop van de Librije waar we in een later stukje nog uitgebreid over zullen vertellen en bij de officiële opening door burgemeester Leers die een kaart van Limburgse streekproducenten overhandigde aan Beluga-chefkok Hans van Wolde. Ook daarover later nog iets meer.

Wij hebben nog anderhalf uur om hier te genieten en zijn van plan die goed te gebruiken. Tot later!
0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home