Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

19 december 2007

Ook lekker voor de kerstbrunch

Scones zijn lekker bij de kerstbrunch, en verse warme broodjes (zowel zoet als hartig) natuurlijk ook. Maar écht leuk wordt een feestelijke brunch (u schenkt er toch een bubbelwijntje bij?) als er wat verrassende gerechtjes op tafel staan. Daarbij mag u best een beetje van het geijkte ontbijtrepertoire afwijken. Durf eens iets pikants. Mexicaans roerei bijvoorbeeld!

Mexicaans roerei

Nodig voor 4 personen:

- 9 eieren
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 150 ml gezeefde tomaat (pak)
- 1 chilipepertje
- 1 bos koriander
- 1/2 bouillonblokje
- zout, peper, cayennepeper, chilipoeder

Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het pepertje aan flintertjes. Verwarm de gezeefde tomaat in een steelpannetje en doe er het pepertje en het verkruimelde bouillonblokje bij. Laat op laag vuur een minuutje of tien pruttelen tot de saus tot tweederde is ingekookt en hak intussen de blaadjes van de koriander fijn. Proef en breng op smaak met zout, peper, cayennepeper en chilipoeder. Deze saus mag lekker pikant zijn!

Maak een extra smeuïg roerei volgens dit recept. Serveer het op bordjes, druppel over elk roerei wat saus en strooi er de koriander over. Zet de rest van de saus en de koriander in kommetjes op tafel. Het contrast tussen het romige, boterige roerei en de pittige saus is hemels!

Niet zo in voor pittig zo vroeg in de dag? Moet kunnen! Roer dan bijvoorbeeld door uw roerei snippers gerookte zalm (of leg ze ernaast) en strooi er in plaats van koriander dille over. Of ga op chic en maak uw roerei met zwarte truffel, al dan niet met cantharellen!

Ook lekker op de kerstbrunchtafel:

Een kervelsoepje (even scrollen voor het recept)

Een kippenragout met champignons (morgen het recept)

Rösti (morgen het recept), ook erg lekker in combinatie met roerei

Mijn stukje vandaag is érg laat (het is zelfs nog maar net woensdag), maar de dag is enorm met mij op de loop gegaan. Ik wilde lezers die elke werkdag een stukje van mij gewend zijn niet teleurstellen: Eetschrijven, het blog waarvan u op aan kunt.

Vindt u Eetschrijven (om die of een andere reden) leuk? Via de link rechts kunt u nog steeds in Foodrank op mij stemmen. Ik zag vandaag dat dit blog als beste nieuwkomer van het jaar naar nummer twee in de ranking van foodlogs is gestegen, nog maar een héél klein stapje van de nummer één-positie. Hoewel bloggen geen competitie is, zou zo'n bovenste plek natuurlijk een reuzeleuk kerstcadeautje zijn...

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home