Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

07 december 2007

Dag Sinterklaasje

Hoewel ik er nooit helemaal aan gewend zal raken, hoort het een beetje bij de aard van het beestje: dat in de supermarkt een pak bloem, helemaal wit bestoven doordat het tijdens het transport is gaan kieren, met plakband is dichtgeplakt om te proberen het tóch nog te verkopen. Kruideniersmentaliteit heet dat, en dat is natuurlijk niet voor niets.

Maar bij wat ik gisteren zag, zakte de mond me toch weer een eindje open. Ik liep door een AH-supermarkt (niet mijn gewone) en zag daar in een mand midden in het looppad een stapel voorverpakt gebak liggen. De opstelling was voorzien van een opschrift "Sinterklaasmuffins! De allerlaatste!!". Geen korting of zoiets, alleen deze kreet met de dreiging van gemiste kansen. Sinterklaasmuffins? Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ik bekeek ze eens goed. Er was niets sinterklazigs aan te zien. Gewoon muffins van dertien in een dozijn. Waarschijnlijk op (of vóór) sinterklaas gebakken.

Ik besloot dat de muffins sinterklaasmuffins mochten heten omdat ze, net als de goedheiligman, al erg oud waren. Tja, dan moet je ze als rechtgeaard kruidenier met dito mentaliteit nog even snel verkopen. De allerlaatste! Wie wil dáár nu naast grijpen?

Goed, sinterklaas hebben we dus gehad. Wat mij betreft nu tijd om de blik naar de kerst te gaan richten. Vanaf maandag de eerste kerstbijdragen, uiteraard weer met recepten. Wie tot zo lang niet kan wachten (de zoektermen met "kerst" erin zijn alweer vier weken geleden in behoorlijke aantallen opgedoken), kan in elk geval vast even grasduinen in de collectie van vorig jaar december, gemakkelijk op te roepen met de link "december 2006" in de kolom rechts.

1 Comments:

  • At 8 december 2007 om 16:25, Anonymous Azijn said…

    Volgens mij waren die Sinterklaasmuffins met speculaaskruiden gemaakt. Aparte smaak, dat wel, maar voor de rest heb je 100% gelijk.

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home