Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

14 december 2007

Meer overlast voor Zuidnederlandse niet-rokers

Slecht nieuws voor wie in het zuidelijke deel van Nederland woont en van plan was met de kerst uit eten te gaan: een golf van Belgen blijkt in restaurants vlak over de grens te hebben gereserveerd voor het kerstdiner. Enige reden: in Nederlandse eethuizen mag er nog naar hartelust worden opgestoken.

Dat meldt horecasite zibb.nl onder het kopje "Rookverbod België goed voor Nederlandse horeca". Belgische rokers zouden massaal de grens oversteken om hier van hun kerstdiner plus "welverdiend rokertje" (sic!) te kunnen genieten. In de praktijk betekent dit dat het restaurant waar u van plan was kerst te gaan vieren vermoedelijk een invasie van kettingrokers te wachten staat. Als Nederlander die graag zijn eten wil kunnen ruiken en proeven bent u er mooi klaar mee.

Als ik in het zuidelijk landsdeel woonde en een reservering bij een restaurant had staan, wist ik wel wat ik deed: ik belde als de wiedeweerga af om een tafel bij een Belgisch restaurant te reserveren. Naar het schijnt hebben ze daar nog plaats, je eet er door de bank genomen beter en je weet nog zeker dat je in een stankvrije omgeving van je diner kunt genieten ook. Vertel uw Nederlandse restaurateur er vooral bij waarom u afzegt: de Nederlandse horeca is onbegrijpelijkerwijs nog steeds in meerderheid blind voor het aantal potentiële klanten dat ze de zaak uit jagen door roken te gedogen. Hoog tijd dat daarin verandering komt!

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home