Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

04 december 2007

Amerikaanse toestanden?

Ze waren bij ons ook al opgedoken: snoepjes die werden aangeprezen met het opschrift "0% vet" als gold het iets heel bijzonders. Met Daphne Deckers om de moeders gerust te stellen: junior mag niet snoepen, maar wél Chupa-Chupen. Gelukkig waren we in Nederland nog niet helemaal afgestompt en de halve natie viel over mevrouw Krajicek heen.

Jetty, al sinds dag twee een regelmatige bezoekster van Eetschrijven, stuurt mij onderstaande foto (klik voor een leesbare ingrediëntendeclaratie) vanuit het verre Amerika en schrijft:


"Low fat snoepjes zijn helemaal de bom in Amerika tegenwoordig!
Kijk maar eens naar deze low fat pepermuntjes met chocolade (een soort After Eight).
Hier in Amerika sla ik weer eens steil achterover van de... ja, van wat eigenlijk? De brutaliteit van de voedselindustrie? De arrogantie van diezelfde industrie alsof het volluk niet weet dat er suiker in zit? Ik bedoel, 26 gram suiker op een serving van 41 gram is toch best wel veel.

Anyway, het ontbijt in het hotel was in dit licht bezien ook wel weer shocking.
Het hele ontbijbuffet staat volgeplempt met zoet (muffins, bagels, wafels, jam, zelfs het gewone brood smaakt zoeter), maar de boter moet je met een loep zoeken want dat zit in kuipjes van één kubieke centimeter".

Nou ja, 't is tenminste nog geen Bak & Braad... en ik zie nog meer licht in de duisternis: een verplichting om het aantal calorieën uit vet te vermelden naast het totale aantal calorieën. Daarmee wordt in elk geval één ding duidelijk: dat vetvrij ook de hemel niet is. Ja, dat moesten we hier ook maar eens invoeren.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home