Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

27 november 2007

Nootkreet

Eetschrijven is altijd te porren om een sympathiek initiatief in de kijker te plaatsen. Dat geldt zeker wanneer koene landgenoten de hand aan de ploeg slaan en een navrante misstand proberen de wereld uit te helpen.

Bent u ook zo iemand die door de noten het kruid niet meer ziet? Dan neemt men u hier bij de hand en laat u het licht zien.

4 Comments:

 • At 28 november 2007 om 16:21, Anonymous N O'M said…

  Nee! Dat zijn pepernoten. Van Dale zegt: ""dobbelsteentje van peperkoek of half bolletje van speculaas (gegeten in de tijd rond sinterklaas)" en daar ben ik het roerend mee eens. Ik leg graag zout op slakken, maar het aantal mensen dat nog over kruidnoten spreekt als hij/zij pepernoten (ha!) bedoelt is op een relatief laag aantal handen te tellen en als Van Dale, niet direct het flexibelste taalorgaan, al overstag is, dan vind ik dat iedereen dat maar moet doen!

   
 • At 28 november 2007 om 16:22, Anonymous N O'M said…

  Bovendien zijn wat jij pepernoten noemt vieze dingen die verboden zouden moeten worden. Als ze daar nou 'ns voor gaan strijden is meteen de schijnonduidelijkheid waarmee men schermt verleden tijd.

  Ik heb gesproken.

  :-)

   
 • At 28 november 2007 om 18:44, Blogger Jaarboek said…

  Pepernoten zijn heerlijk!

   
 • At 29 november 2007 om 16:09, Anonymous Sjoerd said…

  Ook hier roert de grote verleider al zijn trom! Luistert niet naar de grote Antipepernoot met zijn mysterieuze naam.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home