Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

30 november 2007

Het geheim van de restaurateur

Vanmiddag heb ik geluncht bij een restaurateur die zijn klanten liever niet vertelt waarom zijn vlees zo lekker is. Ja, omdat het op houtskool is geroosterd. Maar er is nóg iets. Iets wat toch maar liever onuitgesproken blijft. Volgende week vertel ik u er het één en ander over.

5 Comments:

  • At 30 november 2007 om 21:15, Anonymous Anoniem said…

    misschien in kiwi gemarineerd?

     
  • At 30 november 2007 om 21:18, Anonymous mevrouw gerritsen said…

    dat was ik dus!

     
  • At 30 november 2007 om 23:41, Anonymous Sjoerd said…

    @mw gerritsen: ben je in kiwi gemarineerd?

    @dhr groothedde: Omdat ie het op eigen houtje nog een paar dagen langer laat besterven?

     
  • At 1 december 2007 om 11:30, Blogger Mark said…

    In kiwi marineren heb ik geprobeerd. Werkt prima om je vlees mals te krijgen.

    Wat ik me ook kan voorstellen, is dat het vlees eerst is voorgegaard o p60 graden, in de vacuum (roneren, als ik me niet vergis) en daarna kort op de gril gaat.

    Of zo...

     
  • At 3 december 2007 om 15:58, Blogger Mark said…

    Suggestie van een collega: de grill wordt nooit schoongemaakt. De patina is dan de smaakmaker. Ik vrees dat de meeste van zijn gasten dat niet willen horen...

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home