Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

08 november 2007

Audience Participation Time

Ik heb bij de scharrelslager een prachtig stuk buikspek gekocht, nog net vóór hij er allemaal speklapjes van had gemaakt. Niet dat ik iets tegen speklapjes heb, hoor, ik vind ze heerlijk. Maar dit wilde ik nu eens in één stuk (600 gram) klaarmaken. Iets slowcookerigs, daar denk ik aan.

Nu kan ik natuurlijk in mijn mappen en links en rechts op internet gaan snuffen, maar wie weet hebt ú een geweldig idee? Het aantrekkelijkste recept dat ik als reactie op dit bericht krijg, maak ik dit weekend klaar om er dan volgende week een stukje aan te wijden. Ik ben benieuwd!

4 Comments:

  • At 8 november 2007 om 13:53, Anonymous meneer Wateetons said…

    kijk even bij jurgen van kokenmetkanker, hij maakte er panchetta van. Zag er geweldig uit.

    ps zie ik u vanavond nog bij Janneke?

     
  • At 8 november 2007 om 21:00, Anonymous jurgen said…

    Of confit natuurlijk, wat ik recentelijk van een vet Berkshire varken maakte.
    Voor Pancetta moet je 3 weken geduld hebben is dat slow genoeg?

     
  • At 8 november 2007 om 23:54, Blogger Mark said…

    Als Babi Pangang klaarmaken?

    Weet niet exact hoe dat moet, maar lijkt me erg lekker.

     
  • At 9 november 2007 om 13:49, Blogger Mark said…

    Net een stuk gelezen dat hier misschien wel erg op van toepassing is: het spek in de oven roosteren, bedekt door een kilo of 2 zout. In zout roosteren dus. Zie dit artikel voor wat info en eventueel een hint naar een recept. Ik ga het zelf in ieder geval wél nog eens proberen...

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home