Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

12 oktober 2007

Worst uit Pleonastië

Je drijft een grote supermarkt, dus je zorgt dat over je communicatie is nagedacht. Natuurlijk wil je niet dat allerlei lastige types daarbij spaken in de wielen komen steken. Dus laat je door de Reclame Code Commissie vaststellen dat Australian Homemade bonbons niet thuisgemaakt hoeven te worden en niet uit Australië afkomstig hoeven te zijn om zo te mogen heten "omdat iedereen begrijpt dat dit natuurlijk niet zo is". Vervolgens heb je geen enkel probleem als je Franse brood gewoon in Groningen wordt bedacht en gefabriceerd.

Alles lijkt prachtig te gaan en je komt met dit creatieve taalgebruik vrij moeiteloos weg, maar dan blijk je jezelf toch in een hoek te hebben geverfd. Je komt met een serie luxe vleeswaren uit allerlei sjieke en authentieke hoekjes van Europa. Maar je hebt je klanten verkeerd opgevoed. Die denken straks dat je ham en je worst gewoon uit Tietjerksteradeel, Noordeloos of Muggenbeet komen. En dát wil je dan juist weer niet, want het spul is prijzig.

Hoe los je dat op? Eigenlijk ligt het voor de hand. Beste mensen, deze Hongaarse salami van AH komt, u zult het niet geloven, uit... Hongarije!

4 Comments:

 • At 12 oktober 2007 om 14:20, Anonymous sjoerd said…

  Zo heb je dus driemaal waar voor je geld: je hebt Hongaarse salami die óók nog eens uit Hongarije komt én authentiek is! Want ook dat staat op het pakje vermeld.

   
 • At 12 oktober 2007 om 22:15, Anonymous mirjam said…

  En nog excellent ook, want dat staat ook op het pakje ;-)

   
 • At 13 oktober 2007 om 00:47, Blogger Arden said…

  :-))

   
 • At 13 oktober 2007 om 21:05, Anonymous Anoniem said…

  Zo zag ik vanmiddag in het schap van de goedkopere grootstedelijke grootgrutter een zakje van een bekend kokkerelmerk, met een duistere inhoud maar een overduidelijk opschrift: 'Jus met ingrediënten'.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home