Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

17 oktober 2007

Lekker anders

Nee, de formule verandert niet. De gids Lekker, die dit jaar met zijn 30e editie komt, borduurt vol vertrouwen voort op zijn succesformule. Dat kan de enige gids in Nederland die zich baseert op rapporten van professionele critici zich veroorloven.

Wat wél anders is, zo stelt de redactie ons in het vooruitzicht, is het beschreven culinaire landschap. Liefst 14 nieuwe restaurants doen hun intrede in de top-100 en zelfs in de allerhoogste regionen schijnt er sprake te zijn van een ware aardverschuiving: slechts drie van de tien toprestaurants staan in 2008 op dezelfde positie als dit jaar.

Naar goede gewoonte klapt de gids niet uit de school over de details. Die blijven behoren tot de best kept secrets van culinair Nederland tot de gids straks op 12 november verschijnt. Op de ter opluistering van het 30-jarig bestaan georganiseerde galalunch die wordt gekookt door Okura-chefs Oshima, Kokmeijer en Oud zal worden bekendgemaakt hoe de culinaire top in Nederland er het komende jaar volgens Lekker uitziet.

Een nieuwe nummer één in plaats van Oud Sluis? Ik verwacht het niet, maar je weet het maar nooit. Wordt vervolgd op 12 november...

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home