Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

22 september 2007

Different koek

Dat er in Canada hagelslag, dubbelzoute drop en beschuit in de supermarkten liggen, daarvan was uw Eetschrijver op de hoogte. Maar toen hij in het piepkleine stadje Smithers in het hoge noorden van British Columbia (op een paar honderd kilometer van Alaska) een bakery binnenstapte om een kop koffie te gaan drinken, stond hij wel bijzonder verbaasd over dit artikel in het assortiment. De dame achter de toonbank, die wij even moesten uitleggen waarom wij zo moesten lachen en deze foto wilden maken, bleek overigens niet te weten dat het hier om een typisch Hollands product met dito benaming ging.

Dat wist de uitbater van deze eetgelegenheid aan Robson Street in Vancouver ongetwijfeld wel, al hebben we het hem niet kunnen vragen. We hebben die avond namelijk ergens anders gegeten. Heerlijk overigens, die goede oude spelling.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home