Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

29 augustus 2007

Une promenade très agréable

Ondanks aanstormende vakantie hadden we gisteren toch nog even de gelegenheid een klein hapje restaurantweek te nemen. We hadden een tafeltje weten te bemachtigen in La Promenade in Baarn. Het viel ons allerminst tegen.

Eén ding ontdekten we al dadelijk: je kunt zo'n restaurantweek op heel verschillende manieren invullen. Vorig jaar kwamen we terecht in Brasserie Schiller op het Amsterdamse Rembrandtplein, waar we ons grotelijks genept voelden: het "speciale restaurantweekmenu" was het gewone weekmenu, dat ter plaatse altijd 25 euro kost: hoezo, bijzonder? Dan pakte La Promenade heel wat stijlvoller uit.

Hier was wel degelijk de gelegenheid te baat genomen om een mooie staalkaart te laten zien. Het menu bestond uit scholfilets in colonnataspek met artisjokpuree en een frisse salade van lamsoor en tomatensalsa, gevolgd door een kalfsentrecote met paddestoelen en groenten in gevogeltejus met een puree van knolselderij en een gratin van aardappeltjes met Manchegokaas en als dessert een trio van citroentaart, bramencompote en vanille-ijs met honing. Tegen meerprijs kon nog een tussengerecht worden toegevoegd van langoustines met bietenrisotto. Omdat G. allergisch is voor schaaldieren, konden in haar geval de langoustines in het gerecht worden vervangen door lamskoteletjes.

Het was allemaal bijzonder smakelijk en vooral de kalfsentrecote was een feestje rondom gulle stukken perfect gebraden vlees. Van het wijnarrangement blijft vooral de rode Baumes de Venise bij, een variant van het van de Muscat bekende wijnhuis die ik nog nooit in Nederland had gezien en die perfect paste bij het kalfsvlees.

De bediening verdient een bijzondere vermelding. De jonge maître heeft een verfrissende eigen stijl waarin hij veel persoonlijke aandacht combineert met de nodige humor. Daar verdien je in elk geval bij ons altijd punten mee. Al bij al werd het een bijzonder plezierige avond en een perfecte opmaat naar onze inmiddels welverdiende vakantie. La Promenade ziet ons beslist terug!

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home