Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

28 augustus 2007

Smaak aan de Maas

Dat ze in Limburg weten wat lekker eten is, staat buiten kijf--ze wonen dan ook dicht bij België. Toch blijft het leuk nieuws dat Maastricht weer op een nieuwe manier invulling gaat geven aan zijn bourgondische reputatie: op woensdag 12 september opent
MosaeGusto!, een nieuw smulcentrum in het hart van de Maasstad, waar in de oude gewelfkelders van Mosae Forum 3500 m2 wordt gewijd aan proeven, koken en lekkers kopen.
De invulling van Mosaegusto berust bij drie partners: Cucina Mosae 100% Gusto (Rob Visser en Dave Minten), Preuve Limburg (Van Melik Food Groep) en Traiteur Saveurs (Jean-Paul Hamaekers). MosaeGusto! biedt enerzijds verse producten, aangeboden door specialisten, zoals versgebakken broden, groente en fruit, huisgemaakte vleeswaren en verse vis. Anderzijds worden, in aansluiting op de Slow Food ontwikkeling, Limburgse streekproducten aangeboden zoals stropen, Limburgse fruit- en groentesoorten, likeuren en streekwijnen en -bieren. Op een aantal terrassen tussen de stands kunt u genieten van alle producten die de markt te bieden heeft. "Zien, ruiken en proeven", zoals de organisatie zelf zegt. De traiteur levert delicatessen, van de verfijnde Franse keuken tot eerlijke authentieke Maastrichtse recepten. Alle producten worden ter plekke in een professionele keuken bereid, waarbij u zowel het bereidingsproces als het eindproduct ziet. In de gewelven wordt een patisserie- en broodwinkel gevestigd, op de versmarkt komt een chocolaterie met allerlei lekkernijen. In de Italiaanse specialiteitenwinkel annex restaurant kunt u ter plekke genieten van alles wat de Italiaanse keuken te bieden heeft, maar ook meenemen en thuis verder bereiden behoort tot de mogelijkheden.

Net als u heb ik het allemaal voorlopig alleen nog van papier, maar het ziet er wat mij betreft veelbelovend uit. Hoewel ik op 12 september niet bij de opening kan zijn (ik bevind me dan in Prince Rupert, een havenstadje aan de Stille Oceaan), hoop ik er kort na mijn terugkeer eens langs te kunnen gaan. Ik zal u dan beslist laten weten of MosaeGusto! de hooggespannen verwachtingen weet waar te maken!

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home