Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

10 augustus 2007

Sensationeel! Het Sufferdje ontdekt de Doufeu!

Ik zal mijn eerste Doufeu begin jaren '80 hebben gekocht. Een pracht van een pan. In de uitsparing in het deksel kun je ijsblokjes leggen. Het verdampende vocht condenseert dan weer in de pan. Je kunt op die manier geweldig sudderen.

Het Noordhollands Dagblad (dat wij in Amsterdam altijd "Het Sufferdje" noemden) bewijst vandaag dat het die bijnaam ten volle verdient. Daar hebben ze namelijk vandaag om zeventien uur zeventien de Doufeu ook ontdekt. "Voor de ultieme vorm van 'slow cooking' is er nu de Doufeu", meent de anonieme journalist, zo te lezen veeleer een fan van McDonald's dan van de betere sudderkeuken.

Nu? Ik ben maar even op de site van Le Creuset gaan kijken en heb daar op de link "Doufeu" geklikt. Op die pagina staat het in grote letters te lezen: "Inventé en 1934". Misschien kennen ze bij Het Sufferdje geen Frans. Qui sait...

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home