Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

20 augustus 2007

Mooi weer

... nou ja, laten we "redelijk weer" zeggen. De zomer was zo ongeveer voorbij in mei en sindsdien is het een beetje pakken wat je pakken kunt. Hoe dan ook was de temperatuur aangenaam en had ik aardbeien. Véél aardbeien. We hadden er al de nodige van opgegeten maar onze ogen waren duidelijk groter geweest dan onze maag. Wat doe je op zo'n moment? IJs maken natuurlijk. En vooral: kijken of aardbeienijs nóg lekkerder kan. Het kon!

Verbijsterend lekker aardbeienijs

Nodig:

- 350 g aardbeien
- 150 cc volle melk
- 100 cc room
- 100 cc Moscato d'Asti
- 3 eierdooiers
- 50 g witte basterdsuiker
- scheut Delfi Fraise des Bois of andere aardbeienlikeur

Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze licht kleuren en schuimen. Giet hier de koude melk bij, roer goed door en warm het mengsel op laag vuur onder voortdurend kloppen op tot ca. 80 graden (hebt u een kookthermometer, gebruik die dan). Draai het vuur uit en blijf kloppen tot het mengsel bindt. Laat verder afkoelen.

Was de aardbeien zo nodig en ontkroon ze. Doe ze in de keukenmachine en laat die 1 à 2 seconden draaien zodat de aardbeien niet helemaal gepureerd zijn. Meng hierdoor de rest van de suiker, de Moscato d'Asti en de room, giet er de aardbeienlikeur bij en roer alles door het melk-eiermengsel. Laat vriezen in de ijsmachine.

9 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home