Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

06 augustus 2007

Koel!


Nee, niet QOOL (ik wens Ilja het beste toe maar je ziet die merknaam wel érg veel de laatste tijd) en ook niet cool, maar gewoon: koel! Dat is namelijk wat je op dagen als deze wilt. Dat wil zeggen: als u momenteel niet moet denken aan zelfs maar één minuut achter het fornuis, bent u de enige niet.

Aan de levensbelangrijke behoefte aan verkoeling voldeden wij in het afgelopen weekend door het nuttigen van de melon daiquiri, een glas vol fruitige frisheid (met ook nog vezels en vitaminen) waarvan het enige nadeel is dat je het drinkt als limonade en pas ontdekt hoe koppig het is als het te laat is. Maar ach, de dag zit erop, nietwaar, en voor een keertje kan geen kwaad.

Melon daiquiri

Voor vier cocktails

- 1/2 rijpe meloen (cavaillon of galia), gekoeld
- 4 borrelglazen uitstekende bruine rum
- 1 flinke scheut limoensap
- 12 ijsblokjes

Schep de halve meloen uit en pureer hem in de blender. Voeg de rum, het limoensap en de ijsblokjes toe en laat op de lage stand (ter voorkoming van het breken van de messen) draaien tot het ijs is vergruizeld. Serveer met een rietje in cocktailglazen. Maak eventueel vast nóg een blender vol omdat u geheid nog een tweede wilt. Ahhh!

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home