Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

01 augustus 2007

Almeerse culi-treurnis

Je kon erop wachten: Omar Dahak heeft het vooralsnog af laten weten en nu wordt de jaarlijkse Almeerse horecaprijs voor nieuwe restaurants niet uitgereikt. Treurnis alom, want zo wordt het nooit wat met de horeca in Almere--althans, zo denken de verzamelde horeca-ondernemers erover. Zij vinden dat de aandacht eerst moet komen, en dan komt de omzet (!) vanzelf. Altijd fijn als de prioriteiten helder zijn, dan weet de klant ook waar hij aan toe is: over kwaliteit geen woord. Eerst je zaken op orde krijgen en dan bekroond worden is zo te zien nieuwlichterij waarmee je deze ondernemers niet aan boord hoeft te komen.

Voorlopig blijft "Culinaire hotspots in Almere" een serieuze kandidaat voor het dunste boekje ter wereld, onbedreigd door titels als "Het redenaarstalent van Jan Peter Balkenende" en "Geheime hartstochten van een postzegelverzamelaar". Je vroeg je na de prijs van vorig jaar überhaupt af wat er eigenlijk moest gebeuren om de trofee niet uit te reiken--toen ging hij namelijk naar het restaurant Reddelicious, dat over zijn aanbod het volgende te zeggen heeft: "Ons menu bestaat uit een spies van zo'n 150 gram van vis, vlees, gevogelte of groente. Hierbij serveren wij wokgroente, salade, rozemarijn aardappelen (sic!) uit de oven en een bijpassende saus. Het is altijd mogelijk om meerdere spiesen te bestellen. Op elke volgende spies geven we je € 1,50 korting op de aangegeven prijs".

Alle gekheid op een stokje, lezer: daar kunt u thuis in uw eigen keuken nog een punt aan zuigen, wed ik.

2 Comments:

  • At 2 augustus 2007 om 00:37, Anonymous Anoniem said…

    In Almere wil je toch niet wonen dat is het gat van Nederland. Ik zou er nogeens begraven willen worden

     
  • At 2 augustus 2007 om 08:46, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

    Houden zo, ano! Ik woon zelf wel in Almere en heb daar erg goede redenen voor waar ik het hier niet over zal hebben. Maar je moet wel een eindje rijden om aan goed eten te komen, dat wel.

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home