Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

01 februari 2007

Overduidelijk

Ik wilde er al erg lang een hebben, en toen ik afgelopen zondag op Puur tegen een beursaanbieding aanliep, moest het er maar eens van komen. Straks neem ik hem in gebruik, mijn nieuwe Nemox zelfvriezende ijsmachine met één vaste en één uitneembare kuip, aangeschaft voor 199 euro. Mijn mengsel voor chocolade-muntijs staat nu af te koelen.

Bij de machine zit ook een receptenboekje. De ingrediëntenlijst voor bananenijs begint met "3 rijpe bananen, gepeld". Dat laatste vind ik toch vrij grappig. Ik ben een voorstander van duidelijke recepten, maar zouden er nu echt mensen ongepelde bananen in zo'n machine doen?

5 Comments:

  • At 2 februari 2007 om 08:54, Anonymous meneer Wateetons said…

    Je kunt ook denken: gelukkig zeggen ze niet 'neem drie druppels bananen essence' :)

     
  • At 2 februari 2007 om 12:30, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

    O, maar dát denk ik ook wel, hoor! :-)

     
  • At 2 februari 2007 om 13:20, Anonymous Edith said…

    oei, chocolade-muntijs! jammie! als je ooit een goed recept hebt voor alleen muntijs, dan houd ik mij aanbevolen! ooit eens gegeten in Barcelona en daarna nooit meer!

     
  • At 2 februari 2007 om 13:43, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

    Ha Edith, muntijs kun je moeiteloos maken als je over muntsiroop beschikt, maar dat moet je in Nederland met een kaarsje zoeken. Ik zal binnenkort eens aan het experimenteren gaan. Overigens: voor dat chocolade-muntijs (verrukkelijk, kan ik je inmiddels uit ervaring melden!) heb ik gewoon een doosje After Eight gesmolten. :-)

     
  • At 2 februari 2007 om 14:40, Anonymous edith said…

    wel grappig dat jij van de chocolade-munt-combinatie houdt. ik ken maar weinig mannen die dat lekker vinden.
    en muntsiroop, daar bedoel je zo'n blik aanlenglimo mee? die heb ik wel hier in de buurt eens gezien.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home