Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

28 januari 2007

Pure impressies (nog even zonder plaatjes)

Wat vliegt de tijd! Had ik beloofd dat ik na een uurtje in de perskamer mijn eerste impressies online zou komen zetten, waren we pas na dik drie uur terug. Perskamer gesloten. Gelukkig was er aan de informatiebalie nog een computer die we even mochten gebruiken. Improviseren: dat hoort ook bij lekker koken. Wat dat betreft zijn we dus thuis.

Sfeerproeven is eigenlijk de term die het beste past bij het beleven van een beurs als Puur. Veel sfeer en veel proeven om precies te zijn. Met name het Limburgse contingent is uitstekend vertegenwoordigd--zo goed zelfs, dat we ter plekke hebben besloten om binnenkort een compleet Limburgs smulcircuit te gaan doen om daar een uitgebreide reportage aan te wijden. Wat weten ze in dit stukje Nederland toch goed wat lekker eten is!

Plaatjes waren leuk geweest, maar van een geleende computer mag je niet teveel vragen. De echte sfeer moet dus wachten tot we straks weer thuis zijn. We waren te gast in de keuken van De Rijke Jansen, waar de streekkeuken hoog in het vaandel staat, we proefden Limburgse stroop, we zagen de demonstratiestand van Culinaire Saisonnier, we proefden ham en worst van Livar, de specialist van het Limburgse Kloostervarken, slenterden over het Limburgplein waar we kennismaakten met vruchtensappen, hazelnoten, biologische groenten en nog veel meer, we proefden verrukkelijke jams, azijn en dressing van Raspberry Maxx (waar we alvast alles hoorden over de komende frambozendessertwedstrijd, we maakten kennis met de Nederlandse wijnen van Aldenborgh, we maakten eindelijk eens in het echt kennis met de gerookte knoflook van Smokey Al, we zagen de kookstudio's van De Garde en Artcuisine, proefden de koffie van brander Blanche Dael uit Maastricht, hadden een geweldige belevenis met de spumantes van Il Convivio, kwijlden boven de vitrine van ambachtelijke slager Lebouille (sinds tal van generaties) en nipten van de vele soorten Ediks van Marga Vugs, van wie we een flesje meekregen om mee te experimenteren. Dank, Marga, en binnenkort één van je recepten online.

We gaan straks nog even naar binnen om datgene te zien en te proeven dat we gemist hebben. Ik blog straks verder vanuit Almere--maar dat duurt nog even een paar uurtjes.

Iedereen die hier niet was, had ongelijk. Gelukkig verneem ik net van de perschef dat het evenement zó'n succes is, dat het volgend jaar beslist een vervolg krijgt. Allen daarheen!

1 Comments:

  • At 28 januari 2007 om 20:28, Anonymous Cees & Jacco said…

    He Gerrit Jan,
    Wat klinkt dat fantastich! We willen er volgend jaar ook bij zijn! (Hopelijk zijn we dan weer eens een keertje in nederland)

     

Een reactie posten

<< Home